Belasting besparen

Wie wil dat nu niet?

Iedereen wil natuurlijk belasting besparen. Als u spaargeld heeft en/of overwaarde in uw woning dan kunnen er vaak al duizenden euro’s worden bespaard.

Meer belasting kunnen besparen

Vaak beperken mensen zich tot een besparing op één soort belasting, dan is men al heel blij. Beter is het natuurlijk om te kijken om op een zo goed mogelijke manier uw hele vermogen te laten vererven aan de erfgenamen maar wel met een zo klein mogelijke afdracht naar de Belastingdienst.

Waarop kan er zoal bespaard worden?

  • erfbelasting
  • schenkbelasting
  • overdrachtsbelasting
  • vermogensbelasting
  • besparing op de eigen bijdrage WLZ

Zonder testament: (veel te) veel belasting betalen

Wat veel mensen niet beseffen is het feit dat en bij het overlijden van de eerste partner en bij het overlijden van de tweede partner erfbelasting moet worden betaald. Ja u leest het goed: wanneer de eerste ouder overlijdt, dient deze ouder over de erfdelen van de kinderen direct af te rekenen bij de Belastingdienst, dit betreft de erfbelasting over de kindsdelen. De kinderen ontvangen de erfenis echter nog niet maar moeten wachten tot de langstlevende overlijdt. De langstlevende mag echter alles opmaken en heeft misschien dus voor niets erfbelasting betaald.

Met testament: veel belasting besparen

Erfrechtinfo kan voor u een testament opstellen, waarin het belasting betalen bij het overlijden van de eerste ouder kan worden voorkomen. Het moeten betalen van vaak tienduizenden tot honderd duizenden euro’s aan belasting kan echt worden voorkomen. Uiteraard is dit afhankelijk van de hoogte en de samenstelling van het vermogen, de gezinssituatie etcetera.

Maatwerk

Erfrechtinfo kijkt verder, bijvoorbeeld naar de huwelijksvoorwaarden, het levenstestament, schenkingen, de Wet Langdurige Zorg en naar eventuele internationale verhoudingen. Door de tijd te nemen voor een uitgebreide inventarisatie komt goed in beeld, hoe uw hele situatie eruit ziet. Hierdoor kan vaak een veelvoud aan belastingen worden bespaard.

Vermogen

Heeft u een vermogen van zo’n € 200.000 of meer? (Let op: Hiermee wordt ook bedoeld: uw eigen woning, beleggingsportefeuille, uw auto, getaxeerde objecten, uw boot etc)
Wenst u alles perfect te regelen voor uw partner en voor de kinderen?
Alvast vermogen of het huis overhevelen naar de kinderen?

Nieuwsgierig?

Wilt u uw financiële situatie in kaart gebracht zien?
Meld u aan voor een vrijblijvend informatief gesprek, zodat u weet wat de mogelijkheden zijn. Een dergelijk gesprek is kosteloos.

Second Opinion

Wellicht heeft u al eens een (levens)testament op laten stellen. Staan hier wel alle erfbelasting besparende maatregelen in? Is uw huidige (levens)testament überhaupt nog up-to-date? In 2003, 2010, 2012, 2013, 2015 en in 2018 zijn belangrijke wetswijzigingen doorgevoerd. Bent u daarvan op de hoogte? Een second opinion is kosteloos.

Contact

Erfrechtinfo
Antwoordnummer 1771
1950 VB Velsen-Noord

085 - 0 60 10 70

info@erfrechtinfo.com

Contact

Erfrechtinfo
Antwoordnummer 1771
1950 VB  Velsen-Noord

085 - 0 60 10 70

Presentaties

Erfrechtinfo organiseert informatiebijeenkomsten 'in begrijpelijke taal', die u kosteloos kunt bijwonen. Erfrechtinfo: 'Een begrip op 't gebied van Erfrecht'